tirsdag 18. oktober 2011

Vask pensler i grønnsåpe

Visste du at du kan vaske pensler brukt til oljemaling, i grønnsåpe? Slik gjør du det:

Stryk av det meste av malingen før du vasker penselen. Sett penselen i et plastbeger (f.eks. et yoghurtbeger). Fyll vann i plastbegeret opp til halvveis på penselbusten, deretter fyller du resten med grønnsåpe - slik at hele busten er dekket. Jobb litt med penselen nedi begeret, la deretter stå. Malingen vil nå løse seg opp - men det tar litt tid.

Ca en gang for dagen jobber du litt med penselen (bare dytter den mot bunnen av begeret et par-tre ganger). Du kan se at vannet blir mer og mer farget av malingen. Bytt vannet ca en gang i uken. Etter to-tre uker er penselen god som ny, uten bruk av whitespirit.

Obs! Det er viktig å stryke av så mye av malingen som overhodet mulig, da resten vil gå ut i avløpet når man bytter vann. Jeg er likevel overbevist om at dette er en mer miljøvennlig måte å vaske pensler på enn både å kaste dem, eller å vaske dem med White Spirit.

Og dersom du har maling på hendene etter en malingsøkt; bruk grønnsåpe også der - eventuelt gnir du hendene godt i en klatt smør. Mye sunnere for huden!

2 kommentarer:

 1. Å, du din økologiluring:)

  SUPERT tips, det skal jeg ta med meg, for jeg er jo maler litt sånn å si;)
  Jeg kommer nettop fra et såpekurs og er helt gira... SÅ gøy.
  Har lært å lage såper på gamle måten og MED økologiske oljer:)

  Glede meg til å fortelle deg om dette!

  Klem,klem,klem.

  SvarSlett
 2. Så gøy! Det vil jeg gjerne lære!!:)

  SvarSlett