Husdyr

15. juli 2012
I går fikk vi nye kattepuser i hus. Endelig! Det er tre måneder siden vi måtte avlive Mia, men vi ville vente til etter ferien med å skaffe oss ny katt. Vi vurderte å skaffe to slik at de kunne ha selskap på dager vi er lenge borte, og falt da for disse herlige nøstene:


En veldig god mammapus som fikk lov å ta med seg det ene barnet sitt til vårt hjem - foreløpig kalles de bare mammapus og lillepus, eller småtikken. Minsten er 13 uker gammel. Mammapus er veldig lik på Mia, men har nok vært gjennom færre traumer da hun ble trygg allerede første dagen.

Ellers har vi for tiden to kaniner og ett akvarium
_________________________________________________________________________________

Den 12. april 2012 måtte vi dessverre avlive vår kjære pus - Mia O. Vi fant henne liggende i en forkjært stilling ikke så langt fra veien og trodde først at hun var påkjørt. Men etter utallige undersøkelser hos veterinæren ble det erklært at ingen bein var brukket, hun hadde ikke hatt slag og ikke blodpropp. Hun lå likevel helt stille, klarte ikke å reise seg. Dyrlegen konkluderte med at hun hadde Coronavirus (noe nesten alle katter har visstnok) som hadde muttert. Etter å ha ligget til observasjon over natten ble hun avlivet torsdag 12. april på formiddagen. Jeg satt i møte med jobben hele dagen, og løp på kontoret mitt i hver pause for å grine litt... Velger å la siden stå en stund til, til ære for vår kjære pus.

Benjamin (papegøyen det er bilde av nederst på siden) som dere kan se nederst her er forresten også død dessverre. Han hadde klart å komme seg ut av buret sitt mens eierne ikke var hjemme, og hadde deretter funnet et åpent vindu. Dette var i fjor høst. Familien bodde så langt nord man kommer her i landet, og med netter på ned til fem graders nattetemperatur, så er det klart at han ikke levde lenge stakkar.
___________________________________________

Pusen vår, Mia O. Kattarina den Kjelne, ofte forkortet til "pus" kom til oss i januar 2010. Det var en julegave til meg fra min kjære. Vi besøkte Dyrebeskyttelsen flere ganger, pluss at vi besøkte ett av fosterhjemmene. Til slutt endte vi opp med Lovise som hun da het... Vi var begge enige om at "Mia O." og "Kattarina" var mye bedre kattenavn enn Lovise. "Den Kjelne" er et tilnavn for å få henne til å høres royal ut:) Etter å ha tilbragt første måneden sovende på sofaen begynte hun å utforske huset, og etterhvert fikk hun også utforske utenfor huset. For en som har vært papegøyeeier i 9 år, var det veldig rart å åpne døren og slippe henne frivillig ut av huset de første gangene... Men det har gått seg til. Nå er hun ute hele natten og fanger mus - om sommeren! Nå på vinteren ligger hun stort sett bare inne og sover......
Det er stort sett slike sovebilder vi har av henne, for det er da vi husker på å finne fram kameraet. Dette bildet har jeg imidlertid lastet opp fra Dyrebeskyttelsen sin hjemmeside - de var vel like fascinert som oss av sovestillingen:)
Men Mia slever! Så til de grader! Hun elsker kos og det drypper av munnen hennes når hun får det. Her har min kjære klart å fange det på kamera... Mmm. Delikat!


Til slutt tenkte jeg at jeg nesten måtte legge ut et bilde av min kjære samboer gjennom 9 år - Benjamin:

Han var en god koseball, men lever nå lykkelig med sin nye familie...