onsdag 29. januar 2014

Julen 2013

Er det ikke litt sent å blogge om julen nå? Jo, så absolutt! Men jeg vil så gjerne skrive litt likevel... Har de siste julene blogget om miljøvennlig gaveinnpakning og hjemmelagede julegaver. Denne trenden fortsatte vi også i 2013. Men denne gangen kjøpte vi enda færre gaver og laget enda mer.

Det vi ga bort var:
- bringebærlikør (noen med vanilje, den var ekstra god!)
- hjemmebrygget øl (både lyst øl og juleøl)
- eplegelé (noen med mynte, den var helt knall!)
- stikkelsbærgelé
- rognebærgelé
- eplechutney
- lerret med fotavtrykk av vår datter da hun var 7 uker gammel (til besteforeldre)
- innrammede bilder av vår datter (til besteforeldre)
- strikkesjerf
- lammerull (førjulsgave. Tok med meg et stykke til alle jeg besøkte før jul)
- kokosboller og riskaker (også førjulsgave)

Har mange andre idéer om hva vi kan lage. Og en ting er sikkert; det er langt gøyere enn å stresse seg gjennom kjøpesentrene i førjulstiden!!

De siste årene har vi hver høst satt av én dag til å kjøre gjennom Hardanger og kjøpe plommer, moreller og epler. Det danner grunnlaget for mye av det vi lager (plommesyltetøy, plommesaft, eplegelé osv). I tillegg kjøper vi bringebær i Hardanger, og plukker solbær, rips og stikkelsbær hos venner og kjente.


Deilige råvarer gir nydelige smaker!

Hjemmebrygget øl med hjemmeprintede etiketter

Julegaveverksted med minsten; fottrykk på lerret

Som gavepakning valgte vi i år noe litt annet enn tidligere. I stedet for å pakke inn hver enkelt gave, valgte vi å bruke ulike papirposer som gaveposer. Dette kortet betraktelig ned på tiden jeg tidligere har brukt på å pakke inn gaver. Gaveinnpakking er veldig koselig, men med en liten baby i hus strekker ikke tiden like godt til... :) Som til og fra-lapper brukte vi bilder av nurket.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar