lørdag 24. november 2012

Fantastiske Barcelona!

Har nettopp tilbragt 10 fantasktisk dager i Barcelona. Byen over alle byer. Byen som har alt. Byen med den utrolige arkitekturen, de fantastiske strendene, de spennende trange brosteinsgatene, de koselige små tapasbarene, de delikate bakeriene, de hyggelige innbyggerne, de utrolig mange hundene, de historiske bygningene, Ramblaen, uterestaurantene, matmarkedene, det fine været - og så videre...

To av dagene tilbragte vi nord for Barcelona. Ved Pyrinéene, mot grensen til Frankrike. Da var det klatring, fjelltur, middelalderske by og kloster, olivenoljesmaking og ikke minst; vinsmaking, som stod på menyen. Det var to fulle dager med mange gode inntrykk. Dit skal vi tilbake til!

Den komplette ferie!!

Vi begynte med å feire bursdagen min med tapas, mojito, vin og strawberry daiquiri.
Lørdagen reiste vi opp til Tibidabohøyden. Tog, trikk og bane måtte til før vi kom opp til fantastisk utsikt, og en stor fornøyelsespark. Gikk riktignok ikke inn. Kanskje var vi for gammel?


Søndagen tilbragte vi i Park Güell, eller Gaudiparken som mange kaller den. Deilig rekreasjonsområde med nydelig arkitektur.
Klatring i nærheten av Banyoles. Nydelig utsikt!

Olivenoljesmaking i veldig trivelige omgivelser!

Fjelltur, opp til et gammelt kloster (nede til høyre)

Vinsmaking! Biodynamisk dyrket vin. Nydelig smak! Vinen i tønne 10 nede til venstre er 22 år gammel - vi fikk smake:) Vingårdens hjemmeside finner du her
Tilbake i Barcelona onsdagen. Resten av uken ble brukt til å nyte god mat, forfriskende drikke, og nydelig arkitektur:

Nydelige Segrada Familia. Denne gangen betalte vi oss inn. Lite kø. Fantastisk byggverk!

Hanekam, vin fra vingården, deilig og frisk sangria, blåskjell, og deilig tapas.

Takk for turen!! :)
Tilslutt: Dersom noen har lyst til å reise på en lignende tur utenfor Barcelona, så gi en lyd. De vi besøkte holder på å starte firma hvor de skal ta i mot norske turister. De kommer til å tilby sykkelturer, havkajakkpadling, fjellturer, kjøring til klatrefelt m.m. I tillegg kommer gode smaksopplevelser som olivenoljesmaking, vinsmaking og restaurantbesøk. Det er også mange spennende små landsbyer å besøke, som Besalú - pluss mye mye mer! Gi en lyd, så får dere kontaktinfo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar