tirsdag 4. september 2012

En utgått sko

I 2002 var jeg nyutdannet sosionom. Studielånet var tomt, og måtte skaffe meg jobb. Første jobben min var en 60% stilling ved en barneskole. Økonomien var knapp, og jeg visste jeg brukte litt mye penger da jeg kjøpte meg et par sko til 600 kroner - bare fordi jeg syntes de var fine... Disse skoene har jeg hatt siden. Hvor mange lissepar jeg har brukt siden skoene var nye, har jeg mistet tellingen på. Noen runder hos skomaker har det også blitt. Siste runde kostet 300,-.

En gammel nabo sa en gang til meg mens han pekte på dette paret; jeg ser jo alle skoene dine hver dag siden de står her ute på vår felles gang, og jeg må si at jeg liker de brune skoene dine best. Jeg husker ikke hvorfor, men jeg tenkte han hadde helt rett.

Her i vår innså jeg at slaget var tapt. Sålen er dramatisk ødelagt. I tillegg til store hull i "knekken" på skinnet oppå foten... Likevel er de ikke kastet enda. Hvorfor ikke? Jeg kan jo ikke bruke dem til noe! Men det er vanskelig å kaste ting som har fulgt en i ti år. Jeg fant derfor ut at de ihvertfall skulle bli minnet her inne på bloggen...

1 kommentar:

 1. Herlige Ingvld:)

  Ett forslag: Spikre dem opp på veggen utenfor døra og ha lyng oppi dem!
  ( tett inntil hverandre som par).
  Tror de har lyst å være med deg en stud til jeg;)

  Den varmeste klemmen fra meg til deg!

  SvarSlett