onsdag 9. mars 2011

New York

Da er vi vel framme i New York, byen som aldri sover. Personlig mener jeg det er ganske feil. Det er faktisk mye stillere utenfor vinduet her enn jeg hadde trodd. Og om morgenen blir vi vekket av fuglesang! (og glassknusing, og biler, og telefoner, og og og. Men la oss for all del fokusere på det positive!)

Vi ankom byen på mandag. Landet kl tre amerikansk tid, kl ni på kvelden norsk tid. Det var lite søvn å oppdrive på flyet, så vi var ganske trøtte da vi kom fram til våre venners leilighet to-tre timer etter landing. Første kvelden gikk stort sett i å holde oss våkne så lenge som mulig. Det var få inntrykk av storbyen som ble absorbert. Hovedfokus: mat og søvn! Lykken var stor da vi stupte til køys kl 22 (kl 4 på natten norsk tid).

Neste morgen var vi lys våken kl 6. Fuglene sang, solen skinte, og det var bare å ligge og vente på at resten av huset skulle våkne. Heldigvis duppet vi av en liten time til. Men i 8-9-tiden var vi klar til å gå ut og oppdage storbyen!

Dagen bragte mye med seg; amerikanske pannekaker med lønnesirup, en lengre spasertur over Brooklyn Bridge, frihetsstatuen i det fjærne, skyskrapere i det nære og det fjerne, frustrasjon over mangel på solbriller, t-baneturer, fotballkamp, koreansk pizza, en spasertur på Broadway hvor shoppinggenet ble satt på en hard prøve, kjøp av klatretau og sko, og sake-smaking (fy søren så dårlig!). Kongekommentaren kom da vi gikk forbi to tøffinger utenfor en pub. Han ene snakket i telefonen, han andre stod og dro i døren til puben og klarte ikke åpne den. Mannen i tlf ropte til ham "it says push, you silly motherfucker". Vi var fire i følget, alle fikk en rar kroppsholdning de få sekundene det tok før de to var inne i baren. Da brast vi ut i latter. Det var da jeg skjønte at jeg virkelig var i New York!


Jeg vil på det varmeste anbefale The Inn on 23rd. Det er et koselig lite hotell midt på Manhatten. Koselige rom og hyggelig betjening. 2 kommentarer:

 1. Å,så kjekt å få livstegn fra fra det store utland:O)
  Nyt ferie, hverandre og ta imot alle inntrykk.
  Gleder meg til å følge med på lasset:O)

  Klem, klem.

  SvarSlett
 2. Nei,nei, nei. Sake er supert!

  SvarSlett