fredag 23. mars 2012

Våren er her! - på godt og vondt....

I dag har solen virkelig meldt sin ankomst. For en fantastisk dag! Jeg fikk brukt et par timer utendørs i ettermiddag med planting, rydding og snegleplukking.


På tirsdag deltok jeg på Bærekraftig liv sitt kurs; "Kom igang med kjøkkenhagen". Hvilken fantastisk organisasjon, og hvilken utrolig inspirerende aften! Blant annet fikk jeg med meg to pelargonia-avleggere og en mynterot. Disse ble i dag plantet i ulike potter, samt at jeg delte opp den Dronning Ingrid-pelargoniaen jeg allerede hadde. Det resulterte i mange potter, som forhåpentligvis gir spennende vekster...Noen som husker rosene mine fra i fjor? Du kan lese om de her. Dette er langstilkede, avskårne roser, som har stått i vann lenge. Veldig lenge. Så lenge at de startet å danne sine egne røtter. Deretter ble de plantet i jord. Disse har stått ute i vinter, men jeg har sørget for at de har hatt det lunt og godt. Nå har bladene begynt å spire og det ser ut til å være godt med liv i begge stilkene. Tenk om jeg klarer å frembringe en ny blomst???


Dette bildet er et vårtegn fra bedet som jeg plutselig oppdaget i dag. Jeg har fulgt krokusene fra den spede start, men plutselig så jeg denne blomsten, som var så fin at den nesten så kunstig ut...

Men vi kan vel ikke nevne våren uten å snakke om disse rakkerne. Den første sneglen oppdaget jeg den 8. mars. Det er tidlig! Nå er plukkingen i full gang, og nemasluginnkjøp rett rundt hjørnet (de hadde det ikke der jeg kjøpte jord i dag). Dessverre føler jeg at jeg kjemper en kamp jeg er dømt til å tape, men jeg kan jo ikke la være å kjempe!!


2 kommentarer:

 1. Hei,
  Flink du er som planter. Men vær forsiktig med mynten!!! Den spres seg verre enn ugress. Om du bestemmer deg for å ta den ut av potten og sette den i et bed, MÅ du plante den i et sementrør e.l. som du graver DYPT ned i hagen. Ellers har du en myntejungel om et par år. Snakker av erfaring. Forrige eier plantet en liten myntedusk til Mohitoen sin. Nå har vi et myntebed :o(

  Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg hørte den vokser som ugress, så den har fått en potte foreløpig. Så får vi se om vi setter den ut senere - da med begrensning! Men det er jo godt med Mojito da!:)

   Slett