søndag 11. desember 2011

Miljøvennlig gaveinnpakning

At julen er blitt en stor kjøpefest kan man ikke komme fra, men de eneste som kan snu dette er en selv. Derfor synes jeg det er svært viktig at hver pakke som gis bort, skal være godt gjennomtenkt. Kan man gi en opplevelse istedet? Kanskje gi bort noe brukt? Noe hjemmelaget? Vil personen som mottar dette virkelig bruke gaven, eller er det nok en ting som blir stuet vekk i skapet? Dette har både et materialistisk aspekt, men også et miljømessig aspekt.

I tillegg til gavens innhold, har gavens innpakning noe å si når det gjelder miljøet. Gavepapir inneholder korte papirfibre, mye leire og fargestoff. Det kan derfor ikke gjenvinnes som nytt papir. Jeg anbefaler derfor sterkt å bruke aviser eller gråpapir når du pakker inn. Det kan kastes rett på peisen eller i papirbosset når man har pakket opp gaven. Jeg kjøpte en gang en rull med miljøvennlig julegavepapir fra Redd Barna, men har ikke funnet dette igjen i senere år. Et annet alternativ er å bruke gavesekker fra Wrapsacks.com (dog litt i seneste laget å bestille disse nå). Det er gaveposer laget av tekstil, alle er merket med en kode, og man kan registrere gavesekkens reise gjennom verden ettersom folk får og gir den videre og videre. Man kan selvsagt også sy gavesekker selv dersom man er hendig med symaskinen. Videre kan jeg anbefale siden Lin og papir som selger miljøvennlige tekstiler og resirkulert papir. Til sist kan man selvsagt bruke gammelt julepapir om igjen.

Nedenfor vil dere se utdrag av de 20 pakkene jeg pakket inn i går. 19 av dem i avispapir, og 1 i julepapir fra i fjor. Gråpapiret skal tas i bruk i neste pakkerunde...:)

De første fire gavene, hvorav en er pakket i papir fra i fjor...

Litt pynt fra naturen er bare fint!


Det er gøy når man finner bilder i avisen som passer til gavens størrelse og fasong...
3 kommentarer:

 1. Kjempeflotte :) mange gode ideer. Jeg bruker ofte gråpapir :) Dessuten har vi jo papir fra i fjor - og kanskje noen år før der ;)

  God jul :)

  SvarSlett
 2. åå, så mange flotte innpakninger!
  Dette var utrolig inspirerende å se Ingvild!
  Takk for titten her fikk jeg mange ideèr :o)

  Den største adventsklemmen fra Os :o)

  SvarSlett
 3. WOW!Så fint!!!
  Takk for tips :)
  Fortsatt god jul!

  Klem Anette

  SvarSlett